Arkangeli 2012

Kuvia:

Arhangel 2012 – Facebook

Arkangeli 2012 – Flickr

25.7.-31.7.2012 
Reissu tehty ja kotiin päästy!

Kalusto koki vaurioita ja kroppa oli ihmeissään reissun jälkeen, mutta monta uutta paikka tuli nähtyä. Matkan varrella oli mm. Poventsan kanava, jäänmurtaja tutustuminen Arhangelissa, Sukellusvenemuseo Vytegrassa ja lauttamatka Syvärin yli…
Reissutarina alkaa Suomessa valmistetun jäänmurtajan alta! 
 

25.7. Keskiviikko
START!
Suomi – Karhumäki

Matka alkoi viidellä moottoripyörällä ja huoltoautolla (kaksi henkilöä) kohti Arkangelia. Matkalaiset lähtivät eri puolilta Kainuuta ja kohtasivat Vartiuksen rajanylityspaikalla. Ensimmäisenä ajopäivänä reittinä oli Vartiuksen jälkeen Rukajärven kautta Karhumäkeen yöksi. Luvassa oli siis päällystettyä tietä koko päiväksi!
Lämpötila helli meitä, matka taittui hyvin ja kerkesimme pitkän tovin ajaa jo M18 tietä, kun joukosta jäi yksi pyörä jälkeen. Edellä olevat pyörät seis ja selvittämään hidastamisen syytä. Syyksi paljastui klassinen rengasrikko! Paikattu sisärengas oli alkanut vuotamaan. Uusi rengas sisään ja matka jatkui Karhumäkeen. Karhumäessä ilta oli pitkällä, mutta reissun ensimmäinen päivä on aina intoa täynnä. Hotelli Onezhskaja tarjosi hyvät ja edulliset unet – tästä oli hyvä jatkaa matkaa!

26.7. Torstai
Karhumäki – Kargopol

Karhumäen aamuun olimme suunnitelleet pienen tutustumiskierroksen, joten taksi alle ja etsimään puolustuslinnoituksia. Taksi-ulkoilun jälkeen kamat pykälään ja tielle! Päivän kohteiksi matkan varrelle oli valikoitu Sandormoi ja Poventsa. Sandormoin teloitus-/hautapaikalla kohtasimme ihmisten julmuuden, joten lomalaisten oli parempi jatkaa matkaa. Poventsassa alkoi taivas näyttää siltä, että sadetta on tulossa. Sadetta tuli sitten koko loppu päivä! Karjalan Tasavalta loppui ja Arkangelin oblasti alkoi. Se on se paikka,missä myös päällystetty tie vaihtuu soraksi – meillä märäksi soraksi, joka kuohui tien pinnassa. Betonilaattatie toivotti märät ja likaiset matkalaiset tervetulleiksi Kargopoliin, jossa mieli halusi mahdollisimman nopeasti hotelliin. Tavarat hotellille ja pyörät sekä auto parkkiin parin korttelin päähän. Hotellin siivooja ei ollut muuten mielissään, kun märät, saviset motoristit saapuivat hotelliin… Hyvää yötä Lenin!

27.7. Perjantai
Kargopol – Onega – Arkangeli

Sade oli yön aikana loppunut, joten matka jatkui aurinkoisena. Tie Kargopolista pohjoiseen oli liiankin hyvää – matka taittui hyvää marssivauhtia. Plesetskissä tankit täyteen ja vähin äänin kohti pohjoista (ko. kaupunki aiheuttaa keskustelua siitä, että saako sen sivuuttaa vai onko se täysin suljettu. Meillä ei mitään ongelmaa kumpaankaan suuntaan). Hivenen Plesetskistä pohjoiseen ja pääsimme kääntymään asfaltilta pois soralle kohti Onegaa. Jälkikäteen reissun hienoin ja vaativin veto edessä. Onegaan asti mukavaa ajettavaa tietä, jonka kunto vaihteli välillä todella hurjasti. Pyörät ja Mitsubishi L200 etenivät kuitenkin hyvin aina Onegaan asti, jossa kuuluisat viimeiset sanat: "Tästä se tie paranee!" Tie leveni kyllä… mutta liikenne oli tehnyt soratiestä yhtä helvettiä ja sitä helvettiä kesti noin 200 km. Tie oli niin koloinen, että ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin sovittaa vauhti siten että kuopat hakkasivat mahdollisimman vähän. Kuoppia keinuvia autoja ohitettiin vasemmalta ja oikealta, mutta lopulta tie saapui lähelle Severodvinskiä. Tässä vaiheessa: Älä usko karttaa! Meillä kartasta oli katsottu kaupungin ohittava tie, jota aioimme vauhdikkaasti sivuuttaa Severodvinskin. Liikennevirtaa uhmaten ajoimme suunnitelman mukaan "ohitustietä", joka pian pieneni kylätieksi. Paikallisen (humalaisen) nuorison opastuksella "ei tietä läpi" palasimme kaupunkiin menevälle tielle ja tyydyimme kohtaloon ajaa Severodvinskin kaupungin kautta. Kaupungin läpi ajaminen kesti yllättävän pitkään ja ilta oli todella pitkällä, kun Arkangeliin saavuimme. Kaikki oli huojentuneen helpottuneita päivän päättymisestä! Kalusto parkkiin ja ruokapaikkaa etsimään – huomenna ei ajeta!

28.7. Lauantai
Arkangeli

Turisti-/Välipäivä kohteessa.
Päivä aukesi aurinkoisena ja lämpimänä. Aamupalan jälkeen oli aika nauttia reissumme pääkohteesta. Kaupunkia katsasteltiin jalkaisin ja nestetasapainosta huolehdettiin. Saslik-terassin löytämisen varmistamiseksi turvauduimme taksiin, joka vei meidät muutaman korttelin päähän matkustajasatamaan terassille. Satamassa ihailimme suomalaisvalmisteista jäänmurtajaa ja kutsuimme itsemme myös aluksen kannelle. Kokonaisuutena Arkangelin välipäivästä jäi erittäin mukava maku, joka huipentui loistavaan illalliseen keskustan ravintolassa.

 

 

29.7. Sunnuntai
Arkangeli – Kargopol

Takaisin asfalttia pitkin (ilman Onegan mutkaa). Nopeaa, tylsää etenemistä, johon eräs rekkakuski omalla toiminnallaan toi ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Plesetskin läpi ilman ongelmia. Karpolissa sama hotelli, johon helposti löysimme. Huomioitavaa oli laivastonpäivä, joka on suuri juhla. Kargopolissakin juhlinta jatkui äänistä päätellen aina aamun pikkutunneille.

 

30.7. Maanantai
Kargopol – Vytegra – Petroskoi

Reissu alkoi tuntumaan ja kuskeissa ei ollut halua ylimääräisille haasteille, joten reitti jatkui hyvää tietä pitkin kohti Vytegraa. Vytegrassa tutustuimme aiotusti paikalliseen nähtävyyteen, eli sukellusveneeseen. Ajokamppeet päällä turistihommat sukellusveneessä helteisessä säässä ei ole sitä mukavinta, mutta hieno kokemus kuitenkin. Kesän kuumimmassa päivässä matka jatkui Syvärille, jossa lauttaus virran yli toi pakollisen tauon iltapäivään. Syvärin jälkeen tiukkaa ajoa Petroskoihin ja hotelli Kareliyaan. Illalla ruokaa Äänisen rannalta osalle porukasta ja osalle ruokapaikka Sanchezista. Hyvää hikistä yötä! (Se oli oikeasti kuumapäivä ja yö!)

 

31.7. Tiistai
Petroskoi – Niirala – Kainuu

Viimeinen reissupäivä. Kovaa ajoa kohti Suomea. Muutama pysähtyi vanhan "suur-suomen" rajalla lukemaan muistotaulua metsän siimeksessä. Laatokan rantaa kiertäen olimme jo Ruskealassa, jossa kyläkaupan pihassa Mitsubishin pakoäänien tarkastelua. Pakoäänien muhkea soundi selittyi sillä, että koko pakoputki oli poikki ja jouti ottaa pois auton alta roikkumasta.

 

Reissu oli jälleen mieleenpainuva ja onnistunut. Kalustorikkoa tuli, muttei mitään matkan jatkamisen estäviä!

 

 

Arkangeli 2012 from BR-Bikers on Vimeo.